search
Haz tu donativo Haz tu donativo Con las refugiadas y los refugiados de Palestina
UNRWA España - Actualidad sobre los refugiados de Palestina - L’Ajuntament de Barcelona contribueix amb 75.000€ a l’atenció psicològica de la infància víctima del conflicte a Gaza

L’Ajuntament de Barcelona contribueix amb 75.000€ a l’atenció psicològica de la infància víctima del conflicte a Gaza

L’Ajuntament de Barcelona ha contribuït amb 75.000€ al Programa de Salut Mental a Gaza implementat per UNRWA, amb la finalitat de contribuir al suport psicològic de 3.086 menors refugiats i refugiades de Palestina.
Com a resultat de les traumàtiques experiències patides durant les hostilitats de 2014 i els efectes del bloqueig prolongat a Gaza, les persones supervivents experimenten una gran vulneració emocional. Els símptomes inclouen depressió, ansietat i dificultat per socialitzar-se. Tot i que aquesta situació és molt preocupant per totes les persones en general, és especialment rellevant en el cas dels nens i nenes de Gaza.
UNRWA ha detectat casos en els quals la població menor d’edat mostra símptomes com agressivitat (vers ells i elles mateixes, altres menors o animals), irritabilitat, o el fet d’estar apartada i no participar en les activitats grupals. Altres símptomes, que han detectat principalment les famílies dels i les menors, son l’insomni, la regressió a etapes anteriors (enuresis, dormir amb els pares i mares, etc.) o reaccions exagerades davant de fets quotidians (com, per exemple, no voler anar sols i soles al bany, tenir por a la foscor o a les persones estranyes, allunyar-se del seus pares i mares, etc.). Els símptomes mostren una apressant necessitat de rebre suport psicològic. Com a part del Programa de Salut Mental d’UNRWA, la plantilla de terapeutes identifica i recolza l’alumnat que està experimentant símptomes més aguts mitjançant teràpies individuals, grupals i sessions d’orientació. Aquesta intervenció promou el benestar integral de la població menor d’edat, fet que repercutirà positivament en les seves relaciones familiars i escolars.
La subvenció de l’Ajuntament de Barcelona, de 75.000€, contribuirà a cobrir els salaris de 19 terapeutes en el marc del projecte. Aquests i aquestes professionals podran realitzar teràpies individuals a 782 menors de les escoles que UNRWA gestiona a la franja de Gaza. A més, 1.152 menors es beneficiaran de les teràpies grupals i 1.152 menors de les sessions d’orientació.

Compártelo

https://unrwa.es/actualidad/noticias/lajuntament-de-barcelona-contribueix-amb-75-000-a-latencio-psicologica-de-la-infancia-victima-del-conflicte-a-gaza/ Click para copiar enlace